You are here

41°19'38.13"N| 19°47'57.91"E

KOMPLEKS REZIDENCIAL, TIRANË, SHQIPËRI

QËLLIMI I PUNËS

Inxhinieri dhe konstruksion

AFATI KOHOR

2013-2018

VLERA

30 million Euro

LLOJI I BIZNESIT

Ndërtim 


LAGJIA MAGNET

I vendosur në Tiranë, kryeqytetin e Shqipërisë, Kompleksi Magnet, me një sipërfaqe prej 12 887 m2, është një projekt unik i dizenjuar prej Daniel Libeskind, arkitektit polako-amerikan, autori i Muzeut të Holokaustit në Berlin, Fiera e Milanos dhe Ground Zero Master Plan nëpërmjet World Trade Center One, pas Kullave Binjake, në New York.

Duke kontribuar me arkitekturë të qëndrueshme, me pamje tërheqëse dhe e rrethuar nga piazza, Magnet shfaq gjallërinë për të cilin ky qytet i bukur mesdhetar ka nevojë.

Ky projekt sjell kënde lojrash për fëmijë, fusha tenisi dhe futbolli por edhe zona për biçikleta. Gjithkush është i ftuar të përdorë automjete vetëm në katin e nëntokës ose përreth kompleksit rezidencial.

Ne kërkojmë të krijojmë një hapësirë që zbulon bashkëveprimin e dritës, qiellit, tokës dhe prespektivës ndaj botës. Secili nga ne do të dëshironte të shijonte jetesën në Magnet por edhe ndjenjën e lirisë dhe zonat e gjelbra.


Video Daniel Libeskind – Lagjia Magnet


ZHVILLIMI I EKONOMISË SË ZONËS SË TIRANËS

Prokurimi lokal dhe kontrata të tjera

 • Të punësuar 
 • Të punësuar vendas dhe të nënkontraktuar
 • Inxhinierë dhe arkitektë të rinj
 • Mundësi të reja për internship çdo muaj 

SASI TË MËDHA MATERIALESH

Projekti kërkon:

 • Beton
 • Strukturë hekuri
 • Kabllo elektrike
 • Termo-Izolim
 • Zë-Izolim
 • Fasadë-Suva grafiato
 • Sistem kondicionimi Split – Sistem ngrohje 

ZHVILLIMI I VENDEVE TË PUNËS

Programet për zhvillimin e komuniteteve për punësim e kanë vlerësuar Kontakt me çmim nga Panairi i Parë i karrierës në 22 Prill 2014, një aktivitet i zhvilluar nga Universiteti Epoka i cili ofron mundësi punësimi për studentët e viteve të fundit, duke i orjentuar apo duke i mbështetur në hapat e tyre të para drejt një karriere të suksesshme. Kontakt ishte një nga mbështetësit më të mëdhenj të këtij projekti dhe promotor ndaj një procesi të gjatë përzgjedhje për internship dhe mundësi punësimi.

Kontakt ka një eksperiencë të gjatë bashkëpunimi me Zyrën e Punësimit në Tiranë për punësimin e qytetarëve shqiptarë. Është vlerësuar për punësimin e më tepër sesa 20 njerëzve të specialiteteve të ndryshme në fushën e ndërtimit. Kontakt është në një proces të gjatë për krijimin e mundësive të reja për karrierë në inxhinieri, arkitekturë, drejtësi, financë, informatikë dhe shitje imobiliare.


PËRSE KA RËNDËSI TË VEÇANTË

Kërkesa vjetore për ndërtime rezidenciale qëndron në nivel të lartë në Shqipëri. Shpesh mediat citojnë rritje të nivelit total në ndërtim si rezultat i rikthimit të popullsisë nga emigracioni duke e shtuar kështu ndërtimin rezicencial – pjesën më të madhe të saj në Tiranë. 

NJË PËRPJEKJE EFEKTIVE

Për shkak të axhendës së ngarkuar, afateve kohore të shumta në realizim dhe bashkëpunimit të mirë, secili projekt dhe të gjithë klientët kanë përfituar nga avantazhet ekonomike dhe efektiviteti që Kontakt ofron. Për shkak të cilësisë, shpejtësisë dhe kontrollit në kosto, inxhinierët e Kontakt në Tiranë kanë punuar mbi projektimin për kompleksin rezidencial duke kontribuar secili në ndërtimin e çdo ndërtese.

KUJDESI NDAJ MJEDISIT

Ne jemi duke u kujdesur për të mbrojtur hapësirat mjedisore duke mbjellë pemë të reja, duke përfshirë një program rigoroz për të ndaluar specie e dëmshme ti prishin ato. Programi ynë gjithashtu konsiston në procesin e vazhdueshëm të ujitjes.