fbpx Historiku | Kontakt

Historiku

Slide 1

2000
Kompleksi Kika
A Rr. Medar Shtylla 34 – 1019 Tiranë
Sipërfaqe ndërtimi 32,000 m2

Slide 2

2000
Sinjalistikë rrugore
A Str 40 Al - 1001 Tiranë

Slide 3

2000
Shkolla Viktor Hygo
A Tre vëllezërit Kondi Str 40 Al-1001 Tiranë

Slide 4

2002
Taiwan Center
A Ibrahim Rugova Str 40 Al-1001 Tiranë
Sipërfaqe ndërtimi 6000 m2

Slide 5

2002-2003
Eurocol Business Center
A Rr. Murat Toptani 13 – 1001 Tiranë
Sipërfaqe ndërtimi 5,000 m2

Slide 5

2003
Kompleks Rezidencial
A Themistokli Gërmenji Str 40 Al-1010 Tiranë,
Sipërfaqe ndërtimi 4000m2

Slide 5

2003
Rezidenca Budi
A Elbasani Str 40 Al-1010 Tiranë
Sipërfaqe ndërtimi 15000m2

Slide 5

2003
Magazina Kontakt
A Autostrada Tiranë – Durrës Km 7 – 1001 Tiranë
Sipërfaqe ndërtimi 3,000 m2

Slide 5

2003
Qendra Tregtare Univers
A Autostrada Tiranë - Durrës Km 6 Tiranë
Sipërfaqe ndërtimi 29,000 m2

Slide 5

2005
Fshat Turistik Golem
A Rr. Roma 40 – 2504 Kavajë
Sipërfaqe ndërtimi 14,000 m2

Slide 5

2005
Kompleks Rezidencial
A Reshit Çollaku Str 40 Al-1001 Tiranë,
Sip. 9000m2

Slide 5

2007
Rezidenca 4 Shkurti
A Rr. 4 Shkurti 40 – 1010 Tiranë
Sipërfaqe ndërtimi 9,000 m2

Slide 5

2009
Rezidenca Bogdani
A Bogdani Str 40 Al-1001 Tiranë
Sip. 9000m2

Slide 5

2009
TEG
A Elbasani Str 40 Al 1001 Tiranë
Sip. 10000 m2

Slide 5

2010
Homeplan
A Ndre Mjeda Str 40 Al-1023, Tiranë
Sipërfaqja 28000m2

Slide 5

2013
AnA
A Pjetër Budi Str 40 Al-1013 Tiranë
Sip. 21500m2

Slide 5

2013
Eagle In Flight
A Ndre Mjeda Str 40 Al-1023
Sip. 16500 m2

Slide 5

2013
Orion
A Artan Lenja Str 40 Al-1023, Tiranë
Sip. 11500m2

Slide 5

2014
Perseus
A Artan Lenja Str 40 Al - 1023, Tiranë
Sip. 12200m2

Slide 5

2015
Eridanus
A Artan Lenja Str 40 Al-1023, Tiranë
Sip. 6090m

Slide 5

2015
Dorado
A Artan Lenja Str 40 Al-1023 Tiranë
Sip. 7400m

Slide 5

2016
Lyra
A Frosina Plaku Str 40 Al-1023, Tiranë
Sip. 12400m2

Slide 5

2016
Volans
A Artan Lenja Str 40 Al-1023, Tiranë
Sip. 8250m

Slide 5

2017
Antila
A Frosina Plaku Str 40 Al-1023, Tiranë
Sip.6050m

Slide 5

2017
Aries
A Frosina Plaku Str 40 Al-1023, Tiranë
Sip. 7050m2

Slide 5

2017
Auriga
A Frosina Plaku Str 40 Al-1023 Tiranë
Sip.13000m

Slide 5

2017
Helix
A Frosina Plaku Str 40 Al-1023, Tiranë
Sip. 6210m2

Slide 5

2017
Cassiopeia
A Frosina Plaku Str 40 Al - 1023, Tiranë
Sip.11600m2

Slide 5

2017
SiRI
A Siri Kodra Str 206 Al-1017 Tiranë

Slide 5

2018
Ara
A Frosina Plaku Str 40 Al-1023 Tiranë

Slide 5

2018
Mangalem 21
A Rr. Pasho Hysa Nr 26-0714-1004 Tiranë
Sipërfaqe ndërtimi 119,500 m2

Slide 5

2019
Phoenix
A Frosina Plaku Str 40 Al - 1023, Tiranë

Slide 5

2020
Ursa & Leo
A Rr. Ndre Mjeda – 1023 Tiranë
Sipërfaqe ndërtimi 42,000 m2

Slide 5

2020
Marga
A Rr. Jordan Misja – 1057 Tiranë
Sipërfaqe ndërtimi 22,500 m2

Slide 5

2021
Marga 2
A Rr Jordan Misja Al - 1057 Tiranë

Slide 5

2022
Siri 2
A Rr Siri Kodra 206 Al 1017 Tiranë

Slide 5

2023
Kaimi
A Rr. Pasho Hysa Nr 26-0714-1004 Tiranë
Sipërfaqe ndërtimi 61,000 m2

Slide 5

2023
OxA
A Rr. Dalip Topi 1040 Tiranë
Sipërfaqe ndërtimi 14,000 m2

Slide 5

2024
Abazi
A Rr. Turdive 40 – 1045 Tiranë
Sipërfaqe ndërtimi 12,000 m2

Slide 5

2025
Nokia
A Rr. Pasho Hysa Nr 26-0714-1004 Tiranë

Slide 5

2025
Kadiu
A Rr. Pasho Hysa Nr 26-0714-1004 Tiranë

Slide 5

2025
Ballada
A Rr. Vrapeve 1001, Tiranë

Historia e shoqërise Kontakt nisi rrugëtimin e ndërtimit dhe rritjes së saj në kryeqytetin Tiranës me pamje policentrike, ku deri në vitin 1999 mbizotëronte panorama e një qyteti me arkitekturë tipike të ndërtesave të bllokut socialist të qytetëve të vendeve të Europës lindore, me zhvillim kompleks ku gjurmët e ndryshimeve historike politike kanë shënuar teskturën urbane, arkitektonike të kryeqytetit që sot strehon më shumë se 1/3 e popullsisë së Shiperisë. Urbanistika dhe arkitektura ishte trajtuar si një ligj dhe jo si një art që zbukuron ndërtësat në mënyrë të tillë qe shikimi i tyre të mundet të kontribuojë te banorët në shëndetin e tyre, forcën vitale dhe kënaqësinë intelektuale. Brenda komplekseve Kontakt eshtë ndërtuar një gjelbërim i veçantë. Mjedisi ka përfituar një peizazh të gjelbëruar që formojnë simbolin "Trëndafilat shumëngiyrësh" dhe "Vendi i Ullinjve" duke dhënë një kontribut të rëndesishëm në krijimin e një ekosistemi gjelbërues jetik, urban por edhe estetik. Rezultati i Kontaktit ishte i dukshëm, dallues i qartë. Që prej fillimit të ndërtimit të Kompleksit Rezidencial të parë të perfunduar në vitin 2000 tek Komuna e Parisit Tiranë, ra në sy stili, cilësia dhe arkitektura moderne e panjohur për ndërtimet e asaj kohe. Në vitin 2001 Kontakt përfundon ndërtimin e magazinave industriale Kashar pranë autostradës Tiranë - Durrës. Si rrjedhojë e suksesit të parë të arritur, Kontakt fillon të shohë dhe të ngjitet drejt majës së lartë të zhvillimit të ndërtimit. Në vitin 2002 fillon ndërtimin e kompleksit Taivan në parkun Rinia në Tiranë, që shërben si qendër atraksioni dhe zbavitjeje. Në vitin 2003 përfundon ndërtesën e parë multikomerçiale në Tiranë (QTU). Në aspektin funksional kjo qendër përbënte një risi në fushën tregtare per gjithë Shqipërinë. Në vitin 2004 Kontakti realizon ndërtimin e objektit Eurocol, një ndërtesë dukshëm moderne dhe funksionale. Duke iu larguar Tiranës, Kontakt në vitin 2005 ndërton fshatin turistik Golem. Një kompleks turistik pranë detit Adriatik dhe qytetit të Durrësit I përbërë nga vileta të rethuara me gjelbërim të cilat frekuentohen në çdo stinë të vitit. Në vitin 2006 përfundon kompleksin Bogdani me apartamente banimi, të ndodhura pranë qendëes së Tiranës në pronat e një prej familjeve të vjetra të Tiranës. Në vitin 2008 përfundon kompleksin njësi shërbimi pranë rrugës Myslym Shyri në Tiranë. Në vitin 2009 është pjesëmarrës në ndërtimin e qendrës tregtare Tirana East Gate (TEG) e cila është një nga qendrat multifunksionale më të mëdha në vend. Në vitin 2010 me ambicien në rritje të zhvillimit, Kontakt së bashku me kompaninë Homeplan ndërmerr nismën më të rëndësishme dhe më të madhe në karrierën e tij të deritanishme të ndërtimit. Ky projekt i quajtur Magnet ishte një rezidencë me një siperfaqe 150,000 m2. Projekti Magnet përfshinte disa objekte banimi dhe qendra shërbimi social - kulturore. Rezidenca Magnet është projektuar si një projekt i të gjithë brezave, nje ambient funksional dhe shplodhës. Gjelbërimi dhe ambientet sportive ofrojnë zgjidhje shumë të vlefshme per banorët. Kjo rezidencë u projektua nga studio e arkitektit të mirënjohur botërisht Daniel Libeskind. Brenda kësaj rezidence janë përfshirë ndërtesat: Ara viti 2010, ndërtesa arkitekturore e quajtur Eagle in Flight viti 2012 e cila përbën nje vepër të veçantë jo vetëm nga pikëpamja arkitekturore por edhe nga aspekti artistik, ndërtesa Orion e cila perfundoi në vitin 2013, ndërtesa Perseus viti 2014, ndërtesa Dorado viti 2015, ndërtesa Lyra viti 2016, ndërtesa Phoenix viti 2019, Objekte të tjera për t'u përmendur të cilat janë pjesë e Magnet janë: Auriga, Helix, Aries, Antlia, Cassiopeia, Eridanus, Volans. Ursa, Leo dhe Sirius viti 2020 të cilat janë dhe objektet më të fundit që i bashkohen Rezidences Magnet dhe ruajnë konceptin fillestar të morfologjisë së ndërtesave brenda rezidencës, duke u përshtatur dhe harmonizuar me to. Emërtimet e ndërtesave brenda Rezidencës Magnet u vendosën në bazë të Yjësive që tregon një tërheqje magnetike të kompleksit. Rezidenca Magnet u zhvillua mbi pronat e familjeve të vjetra të Tiranës ku me propozimin e administratorit të Kontakt, në nderim të këtyre familjeve emat e tyre u jetëzuan në emërtimet e rrugëve brenda kompeksit, në shenjë respekti dhe mirënjohje. Në vitin 2011 përfundohet kompleksi i banimit i quajtur AnA pranë Qytetit Studenti Tiranë, i cili ndërtohet me cilësi të lartë ndërtimi me të njëjtin standard arkitekturor dhe strukturor ndërtimi. Në vitin 2016 fillon puna për Kompleksin Mangalem 21. Studio Hollandeze OMA me arkitekt drejtues Rem Koolhaas dhe Reinier De Graaf, u ftuan nga Kontakt për të realizuar projektin e këtij kompleksi rezidencial me një sipërfaqe ndërtimi rreth 120,000 m2, pozicionuar në jug-lindje të Tiranës. Me një koncept arkitekture ekstravagant, ky kompleks ishte sa bashkëkohor aq edhe tradicional, i strukturuar në formën e kutive të shahut me oborre të brendshme të gjelbëruara. Një nga gjërat më të rëndësishme që studio OMA propozoi dhe projektoi është përdorimi i ngjyrave. Çdo ndërtesë dhe oborr kanë ngjyrë të ndryshme duke krijuar një lloj iluzioni artistik. Koncepti i arkitekturës hollandeze është në ndërthurje me traditën e ndërtesave shqiptare, me konceptin e oborreve të brendshme, që janë sa publike aq edhe private, me dritare të shumta në fasada ashtu si lagja Mangalem e qytetit të Beratit. Kjo mund të quhet, "Lagja e një mbi një dritareve" e shekullit 21. Si rrjedhojë ky projekt u pagëzua me emrin "Mangalem 21". Brenda kompleksit ka hapësira të gielbërta e kreative, sheshe lojërash dhe argëtimi. I gjithë kompleksi ka një pamje të mrekullueshme të malit të Dajtit dhe zonave përreth. Në vitin 2017 nis projekti ri i quajtur SiRl me vendndodhje shumë pranë Bulevardit të Ri si një alternativë për të gjithë ata që dëshirojnë apartmente komode apo njësi shërbimi funksionale. Ndërtësat përfshijnë tarraca dhe hapësira për mundësi gjelbërimi.

Kontakt
A    Pasho Hysa Nr 26 0714 AL 1004 Tiranë
C    +355684049444  E [email protected]
W   kontakt.al

 

.

Abonohuni për t'u njoftuar mbi ofertat tona më të fundit

© 2023 by Design Kontakt